Кој верува - љуби и се жртвува

1553

Човекот за да има вистинска, духовна радост, мора да љуби, а за да љуби мора да верува. Луѓето не веруваат па затоа и не љубат, не се жртвуваат и немаат радост. Ако би верувале – би љубеле, би се жртвувале себе си за другите и би имале радост…

Човек кој знае што е благодарност, е задоволен со сè. Тој размислува за она што Бог секој ден му го дарува и на сè се радува.

Преподобен Пајсиј Светогорец

Previous articleИако сум паднат, јас ќе станам!
Next articleСвета Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук