Кога верувате...

1690

Кога верувате длабоко, со сета своја душа, ќе го почувствувате Присуството на Бога, толку силно, како Реалност. И тогаш ништо друго нема да постои. Ќе ја ставите раката своја во Неговата и ќе одите каде и да ве води!

И како да ја стекнеме оваа љубов?

Љубовта ни е дадена од Бога. Затоа што Бог е љубов. Љубовта што им ја даваме на другите е од Изворот; оди кај нив и потоа се враќа во Изворот.

Мајка Гаврилија

 

Previous article12 - та Недела по Педесетница - Божествена Литургија во манастирот Донибрук
Next article12 - та Недела по Педесетница - Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскреј