Кога Христос е во нашето срце

2492

Кога Христос е во нашето срце, ние сме задоволни со сè: сo она што беше непријатно, сo oнa што беше најголемата удобност, со она што ни беше горчливо, и сиромаштијата ни станува богатство, нашата глад е задоволена и нашата тага се претвора во радост! Но, кога Христос не е во срцето, тогаш човекот не е задоволен со ништо и тој не може да се пронајде во ништо.

Свети Јован Кронштадски

Previous articleПрави со мене Господи, што Ти сакаш!
Next articleСвета Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг