Исцелувањето на тешките страсти наложува горки лекови

2030

Исцелувањето на тешките страсти наложува горки лекови… Лековите се: смирение, себеосудување, послушание и доверба во духовниот отец.

Плаши се од Бога а не од демонот. Возљуби го Бога, зашто Он ти ги испрати лековите за твојата болест. Тоа се трпението, смирението и храброста…Погрижи се овие лекови да ги примиш.

Старец Ефрем Катунакијски

 

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај (Свети Три Светители)
Next articleМолитва на старец Софрониј (Сахаров)