За три нешта не брзај

2009

За три нешта не брзај да расудуваш: за Бога – додека не се утврдиш во верата, за гревовите на другите – додека не си спомнеш за твоите, и за претстојниот ден – додека не го видиш утрото.

Свети Николај Велемировиќ

Previous articleСкапоцената вазна
Next articleНајава - 20 годишен јубилеј на МПЦО Света Злата Мегленска - Вереби