Затвореност на срцето

1665

Денес сите знаеме за молитвата, а малку се молиме.
Јадеме посна храна, а не постиме.
Ги исповедаме гревовите, а не се каеме!
Одиме во храм и присуствуваме на службите, а нашата душа не се смирува пред Творецот! Сето ова е заради нашето затворено срце…
Потребно е да го отвориме нашето срце, за да се смести Христос во него.

Старец Пајсиј Светогорец

Previous articleСтепенот на светите
Next articleСвета Божествена Литургија во Соборната Црква Раѓање на Пресвета Богородица, Сиденхам