Започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук

2591

Уште еден благословен ден!

На 16 ноември, 2017 година, започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук.

Оваа фаза, како дар за светиот Прохор Пчински, ја изработуваат неколку пријатели на манастирот.

Нека Бог го исполни нивното широко срце со небесните дарови!

Previous articleОд тековните градежни работи на новата црква во манастирот Донибрук
Next articleТе чекам надвор!