Живот во породилни болки

1633

Стоејќи пред Господа во молитва, нашиот дух истовремено ликува и боледува. Така душата се измачува од самиот почеток на нашето раѓање одозгора…Ние секако растеме, но ова растење ни изгледа споро а згора на тоа и мачно. Може да се каже дека севкупниот христијански живот се сведува на породилни болки…
Самоотривањето на Бога, оваа бескрајна радост, истовремено е извор на „болка“ која ќе биде лајт мотив на сиот живот во Бога.

Старец Софрониј Сахаров

Previous articleДа се молиш значи да се смириш
Next articleСвета Литургија во Соборната Црква - Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн