Доверете ги на Господ сите грижи

2353

Доверете ги на Господ сите ваши грижи. Тој промислува за вас. Немојте да сте малодушни и да се вознемирувате… Бог ќе ги исполни вашите желби на начин кој вие не го знаете. Затоа смирете се и повикајте кон Бога.

Свети Нектариј Егински

Previous articleОбраќање на Митрополитот г. Петар на Семакедонскиот протест во Скопје за одбрана на името и националниот идентитет
Next articleWhy do we venerate icons when the Ten Commandments read: “You shall not make for yourself a carved image… you shall not bow down to them nor serve them”(Exodus 20:4,5)?