Добро е на молитвата да и претходи вниманието

1319

Ќе биде многу жално ако после сета жртва што Христос ја направи за нас да завршиме во пеколот и повторно да Го растажиме. Да внимаваме никогаш да не се разделиме од Христос, и да имаме редовен допир со Него преку молитвата. А добро е пак, на молитвата да и претходи вниманието, за да не се случи како што вели пророкот Давид: „… и молитвата негова да се прими за грев“ (Пс.108,7 ).

Преподобен Пајсиј Светогорец

Previous articleНе ги одалечувајте своите срца од Господ
Next articleСоздание за љубов