Добродетели

1875

Имајте ги трите основни добродетели:
– Никого не осудувајте;
– Никого не мразете;
– На сите од сè срце проштевајте.

Схиигумен Сава Псково-печерски

Previous articleПетровден во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн
Next articleСобор на Светите Апостоли (Павловден) во Соборната Црква Раѓање на Пресвета Богородица, Сиденхам