Делото на Божјата волја и Божјата намера

2478

Делото на Божјата волја се нарекува свет. Божјата намера – спасението се нарекува Црква.

Свети Климент Александриски

Previous articleПатот е еден: Верувај дека си дете на Светлината и ќе бидеш во Светлината на Бога
Next articleСвета Литургија во манастирот Свети Наум Охридски во Роклин