Да ја поставиме во срцето Божјата љубов

1503

Разрешување и одговор на сите проблеми е човекот да се обрати кон Бога и да го пронајде, а откако тоа ќе се случи, Бог ќе го исцели и ќе го издигне. И да е мртов, и да е пред распаѓање, Бог ќе го издигне. Доволно е тој од себе да го исфрли непотребното и во срцето да ја постави Божјата љубов и врз неа да го изгради својот живот, бракот, семејството, патот, учењето. Доколку човекот навистина го направи тоа, тогаш ќе се радува на својот живот и животот ќе му стане рај, зашто рајот не е ништо друго освен Божјата љубов, а адот не е ништо друго освен недостатокот на љубов кон Бога.

Митрополит Атанасиј Лимасолски

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк (23-та Недела по Педесетница)
Next articleПриказна за навредите