Да се молиш значи да се смириш

1642

Не може да се моли оној кој не е свесен за своите гревови. Не може да се моли оној кој не се смирил.
Да се молиш значи да се смириш, да се поставиш во позиција на зависност од Некого – од Господа.

Архимандрит Пајсиј Танасиевиќ

Previous articleСвета Литургија во Соборната Црква - Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн
Next articleЖивот во породилни болки