Да се бориш со гревот - ете тоа е во твоите сили, а да се искорени - тоа е Божјо дело

2765

Невозможно е за човекот да го искорени гревот со сопствената сила. Да се бориш со гревот, да му се спротивставуваш, да го носиш, да ги примаш неговите рани, ете тоа е во твоите сили, а да се искорени, тоа е Божјо дело.

Преподобен Макариј Велики

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleСвета Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук