Да изгубиме сѐ за да станеме имот - сопственост на Бога

1399

Ако денес сме ражалостени а утре не, ако денес сме облачно небо а утре ведро, тоа покажува дека имаме сеуште многу имот. „Оди продај го и подели го на сиромасите… и врви по Мене“.
Во овој случај, кога сме со сеуште многу имот, пожелна е едноставната молитва. Огнениот начин на молитва е обременет со многу духовни прелести.
Да раздадеме и изгубиме сѐ за да би можеле да станеме имот – сопственост на Бога.

Старец Емилијан Симонопетриски

Previous articleСвета Литургија во Соборната Црква - Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн
Next articleПобеда со согласноста на човечката волја