Господ е насекаде и без Неговото допуштение не бидува ништо

1525

Не прифаќај врз себе премногу грижи, но чувај го својот мир и живеј со Бога. Остави сè да оди, како што оди. Ние сме должни себе си да се довериме на Господ. Господ е насекаде, и без Неговата промисла, без Неговото допуштение не бидува ништо на земјата. Кога во себе ќе ја вкорениме оваа мисла, тогаш сè ќе ни биде лесно.

Старец Тадеј Витовнички

 

Previous articleПреголемата строгост е опасна, бидете едноставни и искрени
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Недела на Самарјанката)