Господи и покрај мојата грешност Те љубам

2832

Христијаните не можат да му кажат на Бога: “Јас сум во ред. Заслужувам да бидам спасен”, затоа што тогаш тие ќе бидат фарисеи. Ова треба да му се каже на Бога: “Господи, и покрај мојата слабост и мојата грешност, Те љубам. И, како израз на мојата љубов, се обидувам да ги почитувам Твоите заповеди и Твојата света волја. Од тебе зависи дали ќе ми дадеш спасение и дали ќе ми ја дадеш твојата благодат”.

Старец Георгиј Капсанис

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг
Next articleСвета Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук (28-ма Недела по Педесетница)