Втор ден Велигден - Светол Понеделник во Соборната црква во Сиденхам

764

На 9 април 2018 година, на Светол Понеделник, во Соборната црква Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн, се богослужеше Света Божествена Литургија.

По Литургијата, се подготви трпеза на љубовта и се одржа традиционалната прослава „Велигденско сред село“.

Previous articleВтор ден Велигден - Светол Понеделник во црквата Свети Никола во Перт
Next articleВтор ден Велигден - Светол Понеделник во црквата Свети Никола во Престон