Во секој нов ден ценете го своето време

1366

Во секој нов ден ценете го своето време, оние секунди и минути дарувани од Бога за покајание и љубов кон Бога и ближниот. Живејте со своите срца и души во мир, и тогаш сè ќе ви биде убаво и светлината на новиот ден ќе ги инспирира вашите чувства.

Игумен Даниил (Ирбитс)

 

Previous article„Христос воскресе!“ не како формула а како жива реалност и исповедање на верата
Next articleВо последните времиња, луѓето ќе бидат спасени со љубовта, понизноста и љубезноста