Во последните времиња, луѓето ќе бидат спасени со љубовта, понизноста и љубезноста

1939

Ако мразиш дури и само една личност – е одвратно пред Бога. Ние мора да ги сакаме сите. Но, ако не можеш – барем посакувај добро на сите. Во последните времиња, луѓето ќе бидат спасени со љубовта, понизноста и љубезноста. Добрината ќе ни ги отвори вратите на Рајот, смирението ќе нè воведе таму, а љубовта ќе ни го покаже Бога.

Архимандрит Гавриил (Ургебадзе)

 

Previous articleВо секој нов ден ценете го своето време
Next articleПатот е еден: Верувај дека си дете на Светлината и ќе бидеш во Светлината на Бога