Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата и Оплакувањето Христово во црквата Св. Петка во Мил Парк

904

На 6 Април, 2018 година, на Велики Петок, утрото, во црквата Свети Петка во Мил Парк, Мелбурн се отслужи вечерна богослужба на која се изнесе Плаштаницата и се положи во украсениот гроб.

Истиот ден, вечерта, се отслужи утрена богослужба со пеење на Статиите на Оплакувањето Христово, а на крајот беше направен трикратен опход околу црквата.

Previous articleЦарски часови и Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата во црквата Св. Илија во Футскрај
Next articleСлужба на Оплакувањето Христово во црквата Свети Никола во Престон