Вечерна богослужба во црквата Света Петка во Мил Парк

1693

На 5 јануари 2018 година, вечерта, кога се празнува споменот на Светата Маченичка Евгенија во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн, се богослужеше вечерна богослужба.

Младинската група при црквата како и секоја година организираше божикна претстава со пеење на божикни песни. На најмладите им беа поделени коледарски кесички. За нив имаше и други активности, а најголемата атракција беа коњите со прекрасната кочија. За многу години!

 

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул
Next articleВечерна богослужба во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул