Велики Петок во манастирот Донибрук (Царски часови и Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата)

1310

На 6 Април, 2018 година, на Велики Петок, утрото, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Викторија, се отслужија Царските часови и Вечерната богослужба, на која се изнесе Плаштаницата со изобразеното Телото Христово и се положи во украсениот гроб.

Previous articleВелики Петок во црквата Свети Никола во Перт (Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата)
Next articleЦарски часови и Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата во црквата Св. Илија во Футскрај