Бог е оган кој ги стоплува и разгорува срцата

1559

Бог е оган кој ги стоплува и разгорува срцата и утробите. Значи, ако во срцата свои чувствуваме студенило кое е од ѓаволот, бидејќи ѓаволот е студен, тогаш да Го повикаме Господ и Он, доаѓајќи, ќе го стопли нашето срце со совршена љубов не само кон Него, туку и кон ближниот. И од лицето на топлината се изгонува студенилото на оној што го мрази доброто.

преподобен Серафим Саровски

Previous articleСвета Литургија во црквата Светa Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (10-та Недела по Педесетница)
Next articleМолитвено одбележан храмовиот празник на црквата Света Петка во Мил Парк