Бидете чистосрдечни во животот и искрени кон луѓето

1846
artist: Toma Chituc

Потрудете се да бидeте чистосрдечни во животот и искрени кон луѓето; не држете едно на срце а друго на јазик – таквото поведение е лукаво и подло. Бидете правдољубиви, никого не прогонувајте, на никого не се одмаздувајте – тоа е угодно на Бога.

Преподобен Ефрем Сирин

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Недела на митарот и фарисејот)
Next articleWhy do we use church tradition as a source for our beliefs and practices and not the Bible alone as many Protestants claim is proper?