Љубовта кон Бога не трпи одмазда кон човекот

2008

Оној што во своето срце забележува траги на омраза кон некој човек заради некоја негова постапка, е целосно туѓ на љубовта кон Бога. Бидејќи Љубовта кон Бога не трпи омраза кон човекот.

Преподобен Максим Исповедник

Previous articleКолку е поголема смиреноста толку е поголема и Божјата благодат
Next articleЗаупокоена Литургија во манастирот Свети Наум Охридски во Роклин