Воскресение Христово во црквата Света Злата Мегленска, Вереби

1227

Христос воскресна од мртвите, со смртта смртта ја победи и на оние во гробовите живот им дарува (Тропар на Празникот, глас 5)

005 05 06 08 09 10 12 13 14 15 16 17 04

Previous articleВелигденските празнувања во црквата Свети Димитриј во Спрингвајл, Мелбурн
Next article„Пастир“ – парохиски весник на МПЦО Свети Никола во Престон, Мелбурн