Audio Galleries

Тебе, Кој се облекуваш – Стихира на Велики Петок, глас 5 -ти

Пее Антонио Лазески

концерт на Македонскиот византиски хор „Хармосини”, 11 јули 2012, во Академската Капела во Петроград, Русија

 


Тебе Бога Хвалим

Древна црковна химна чиј автор според преданието е Свети Амвросиј Медиолански
 Пеат: Протоереите Душко Спиркоски и Трајко Мојсов
Црква Свети Никола, Престон, 2011

 


Достојно ест, глас 5

глас петти, автор Јован Охридски

Пее Иван Каиков

1956 г.

 


ХИМНИ НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛИТУРГИЈА

Пее

Македонски византиски хор ХАРМОСИНИ

Хороводец: Ристо Солунчев
Скопје 2014

КАТАВАСИИ НА РАЃАЊЕ ХРИСТОВО

Пее Протопсалт Георгиј Секуловски

Преземено од You Tube каналот ByzChant 


Трисвето

глас трети

Пее Протопсалт Георгиј Секуловски

Преземено од You Tube каналот ByzChant

 


Пеење на монахињите од манастирот Свети Стефан

Горно Жапско, Врање