Events

Трета Недела по Педесетница во Престон

На 14.07.2024 кога Црквата ја празнува третата недела по Педесетница, во црквата „Свети Никола“ во Престон беше богослужена Света и Божествена литургија. Богослужеше: протоереј...

Петровден во Сиденхам

На 12.07.2024 кога Црквата го празнува празникот на првоврховните апостоли Петар и Павле, во соборниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“ во Сиденхам беше...

Втора Недела по Педесетница и Иванден во Престон

На 07.07.2024 кога Црквата ја празнува втората недела по Педесетница и празникот Раѓање на Светиот Јован Крстител, во црквата „Свети Никола“ во Престон беше...

Втора Недела по Педесетница и Иванден во Сиденхам

На 07.07.2024 кога Црквата ја празнува втората недела по Педесетница и празникот Раѓање на Светиот Јован Крстител, во соборниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“...

Недела на Сите Светии во Футскрај, Мелбурн

На 30 јуни, 2024 година, во Првата недела по Педесетница - на Сите Светии, кога се празнува споменот на светите маченици Мануил, Савел и...

Педесетница – Духовден во Футскрај

На 23 јуни, 2024 година, кога се празнува празникот Слегување на Светиот Дух – Педесетница, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се богослужеше...

Педесетница – Духовден во Престон

На 23.06.2024 кога Црквата го празнува Слегувањето на Светиот Дух врз апостолите – Педесетница, во храмот „Свети Никола“ во Престон беше богослужена Света...