NEWS

Благовештение во Бризбен

На 7 април 2024 во Третата недела од Великиот Пост и празникот Благовештение на Пресвета Богородица, се богослужеше Света и Божествена Литургија во храмот,...

Благовештение во Престон

На 7 април 2024 во Третата недела од Великиот Пост и празникот Благовештение на Пресвета Богородица, се богослужеше Света и Божествена Литургија во храмот,...

Трет Акатист на Мајката Божја во Престон

На 05 април, 2024 година, во петокот од Третата седмица на Великиот Пост, во храмот „Свети Никола“ во Престон, се отслужи Мало Повечерие...

Благовештение во Сиденхам

На 7 април 2024 во Третата недела од Великиот Пост и празникот Благовештение на Пресвета Богородица, се богослужеше Света и Божествена Литургија во Соборниот...

Трет Акатист на Мајката Божја во Сиденхам

На 05 април, 2024 година, во петокот од Третата седмица на Великиот Пост, во Соборниот храм „Раѓање на Пресвета Богородица“ во Сиденхам, се отслужи...

Трет Акатист на Мајката Божја во Футскрај

На 05 април, 2024 година, во петокот од Третата седмица на Великиот Пост, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се отслужи Мало Повечерие...

Недела на Свети Григориј Палама и Неделно училиште за дечињата во Футскрај

На 31 март, 2024 година, во Втората Недела од Великиот пост, кога се празнува споменот на светиот Григориј Палама и светиот Кирил архиепископ Ерусалимски,...