Words for life

The shining of the Holy Spirit

Ако имаш трпение во потешкотиите, знај дека Светиот Дух е со тебе; ако, пак, истотака, имаш сила да бидеш благодарен во неволјите, знај дека...

Gratitude for the undeserved

Наместо да негодуваме, затоа што Бог не ни го дава тоа што го бараме, подобро е да благодариме за тоа што сме го добиле...

Where there is no God there is no man

Таму каде нема Бог нема ни човек.Николај Берѓаев

Спасението во Христос

Се спасува само оној кој за глава го има Христос, а го има за глава Христос само оној кој се наоѓа во Неговото Тело...

To fight with the sin - that's in your power, and to eradicate it...

Невозможно е за човекот да го искорени гревот со сопствената сила. Да се бориш со гревот, да му се спротивставуваш, да го носиш, да...

Change

Не е нужно да го промениме светот. Промени ја малата честичка на тој свет - самиот себе, и по тебе ќе се промени целиот...

The work of God's will and God's intention

Делото на Божјата волја се нарекува свет. Божјата намера - спасението се нарекува Црква.Свети Климент Александриски