Велигденските празнувања во црквата Свети Димитриј во Спрингвајл, Мелбурн

1052

Заспан со Тело, како мртов си воскреснал по три дена, Цару и Господи, откако го крена Адама од распадливоста, и смртта ја уништи; Пасха на нетление, и на светот – спасение (Егзапостилар на Празникот).


Во Македонската Православна Црковна Општина „Свети Димитриј“ во Спрингвајл, се богослужеа божествените служби во текот на Великата и Страсна седмица, и во Неделата, беше објавено и прославено Светлото Христово Воскресение.

На Воскресната Литургија, Верниот народ се причести со Светите Христови тајни.

 

13 Април, Свет и Велик Четврток, Служба на Спасителните Христови страдања.

02 03 04 05 06 07

 

14 Април, Свети Велики Петок и Сабота, Оплакување Христово.

08 09 10 11 12 13

 

16 Април, Воскресение Христово – Велигден.

14 15 16 17 18 19 20

Previous articleA Quiet Revelation – Father Stephen Freeman
Next articleВоскресение Христово во црквата Света Злата Мегленска, Вереби