Interviews & Statements

Гостување на митрополитот г. Петар во емисијата „Ѕид“ на АЛФА ТВ

На 08 Март 2018 година, Неговото Високопреосвештенство, Митрополиtот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско и Новозеландски г. Петар гостуваше на емисијата ЅИД на Алфа Телевизија, каде...

Митрополит Петар: Се радуваме што БПЦ сака да ни помогне, меѓутоа сметките уште на...

„...Ако погледнеме на тврдењата, дека наводно сме еден народ и имаме еден јазик со бугарите, тогаш ние веднаш можеме да им понудиме да ги...

Обраќање на Митрополитот г. Петар на Семакедонскиот протест во Скопје за одбрана на името...

Името на нашата земја е Македонија! - е пораката на повеќето десетици илјади граѓани што вчера вечерта ја испратија од улиците на главниот град...

Прес-конференција на Митрополитот г. Петар по повод реакциите на јавноста во врска со Писмото...

По повод реакциите на јавноста околу последните збиднувања, на 25.12.2017 г, како и изминатиот понеделник, на 18.12.2017 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, после Божествената...

Гостување на Митрополитот г. Петар во емисијата „Отворено студио“ на ТВ НОВА

На 5 декември 2017, митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, гостуваше во емисијата „Отворено студио“ на ТВ Нова, во која зборуваше...

Гостување на Митрополитот Петар во „Само вистина“ 21.07.2017 на Канал 5 ТВ (Видео)

На 21.07.2017, митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, гостуваше во емисијата „Само Вистина“ на Канал 5 Телевизија, каде зборуваше на повеќе...

Гостување на Митрополитот Петар во „Око“ на ТВ Нова (Видео)

На 26.02.2017, митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар на покана на Г-дин Горан Петревски, гостуваше во емисијата „Око“ на Телевизијата Нова...