Home SPIRITUAL TREASURE

SPIRITUAL TREASURE

Love is the most melodious note of life

Пандемијата на грипот и Светата Причест

Што ли ќе ожнее човекот во нивата на својата душа?

Човекот, во нивата на својата душа не треба да се труди напразно, туку да бдее над себеси за да не би дошле арамии: светот,...

In order not to remain deceived, first of all understand how the world deceives...

Во напуштената и трошна келија, еден монах пронашол забелешка: "Еден ден светот ми рече:" Остави го домои и учи, затоа што сите учат! "И јас го напуштив мојот дом на студии. Потоа ми рече:" Остави ги родителите и ожени се, затоа што сите се ожениј...

Нема смисла да велиме дека сме Xристијани. Треба да докажеме дека сме Xристијани!

Дел од видео интервју на Старецот Никон од Света Гора кој зборува за најмоќното сведочење на еден христијанин за верата - неговиот живот. Старец Никон:...