„Пастир“ – парохиски весник на МПЦО Свети Никола во Престон, Мелбурн

1482

Pastir_April_2017_Br_ 01_ Sv_ NikolaСо благослов на Неговото Високопреосвештенство митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиски и Новозеландски г. Петар, излезе првиот број на „Пастир“ – парохиски весник на Македонската Православна Црковна Општина „Свети Никола“ во Престон.

Првиот број за месец Април, подготвен од Парохиските свештеници, тематски е посветен на Светлото Христово Воскресение.

Црковната Општина – Парохија, преку весникот ги информира своите парохијани за сите настани од црковниот живот на Парохијата. Објавува свој Службен дел и Распоред на богослужби за тековниот месец.

На многу години!

Бр. 1, преземи: Pastir_April_2017_Br_ 01_ Sv_ Nikola

Previous articleВоскресение Христово во црквата Света Злата Мегленска, Вереби
Next articleВелигденските празнувања во Соборната црква Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам