Spiritual Stories

Татковиот завет

https://www.youtube.com/watch?v=spSWZYbpkTE&feature=youtu.be Извор: You Tube канал: Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

Духовни параболи: Нов живот

https://www.youtube.com/watch?v=GeaZ86stnMA Извор: You Tube канал - Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

Господ никојпат не нè остава

Во еден древен византиски ракопис е забележан еден утешен расказ на еден свет старец: „Некој ми кажа, дека еден човек често се молел на Бога,...

Unknowingly good

Еднаш во дамнешни времиња живеел еден човек. Неговата светост била толку голема, што дури и ангелите се чуделе и слегувале од небото само за...

Ги почитувате ли сообраќајните правила? – ѓакон Владимир Василик

Оваа случка ми ја раскажа еден московски ѓакон. Ќе му дадеме име, отец Виталиј. Тој служи кај еден почитуван московски протоереј и постојано ги...