Радио емисија: Црковните празници и народните традиции во Македонија – МПЦО Свети Никола во Перт

1127

Македонската Православна црковна Општина „Свети Никола“ во Перт, својата радио програма „Духовна светлина“,  на Мак-Фм 103,3, ја збогати со темата за Црковните празници и народните традиции во Македонија.

Парохискиот свештеник Васко Трачевски емисијата ја води заедно со радио водителот г-дин Крсто Церски.

За емисијата постои голем одзив и интерес. Слушателите се јавуваат во голем број и активно учествуваат, раскажувајќи ги спомените за Црковните празници и традициите во своите родни места.

photo (44) photo (46) photo (48)

Previous articleНедела 6 – та по Воскресение – на Слепиот – во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул
Next article6 – та Недела по Воскресение (На Слепиот) во црквата Свети Илија во Футскрај