Молебен канон на светиот свештеномаченик Елефтериј, црква Света Петка, Мил Парк

1739

Пред чудотворната икона на Светиот Свештеномаченик Елефтериј, која се чува во црквата Света Петка во Мил Парк, секој вторник со почеток од 10 часот наутро, се богослужи Молебен канон на Свети Елефтериј.

Молебен канон на Светителот се отслужи и на 04 Април 2017 г., по што се пристапи кон чистење и подготвување на црквата за прослава на Воскресението Христово и сите Велигденски празници.

20170404_Moleben_Kanon_Sv_Elefterij_01_1 20170404_Moleben_Kanon_Sv_Elefterij_03_1 20170404_Moleben_Kanon_Sv_Elefterij_05_1 20170404_Moleben_Kanon_Sv_Elefterij_07_1 20170404_Moleben_Kanon_Sv_Elefterij_08_1

Previous article5 – та Недела на Великиот пост во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleБлаговештение во манастирот Донибрук