Крстопоклона Недела во Соборната црква во Сиденхам, Мелбурн

892

Крсту Христов, ти си мојот силен покров. Освети ме со твојата сила, та со вера и љубов да ти се поклонувам и секогаш да возгласувам: Слава Ти Христе Цару, на Твојата мудра промисла, со која ги спаси сите, како добар и Човекољубец. Амин!


На 19 Март 2017 г/, во Третата недела на Великиот Пост, која Светата Православна Црква ја посветила за чествување и поклонување на чесниот животворен крст, во Соборната Црква – Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн, се отслужи Утрена со Света Божествена Литургија.

На светата Литургија, православните верници се поклонија на животворниот и спасоносен Крст Господов и се причестија со Светите Дарови.

20170319_101645_1 20170319_101749_1 20170319_112114_1 20170319_112119_1 20170319_112810_1 20170319_112850_1

Previous articleАкатист на Пресвета Богородица, Соборна Црква, Сиденхам
Next articleАкатист на Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај