Акатист на Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај

2217

На 17 Март, во петокот од Третата седмица од Великиот пост, во црквата Свети Илија во Футскрај, се отслужи Мало повечерие со Акатист на Пресвета Богородица (четврти по ред) и чин на благословување и осветување на петолебие.

IMG_0365 IMG_0366 IMG_0368 IMG_0372 IMG_0378 IMG_0380 IMG_0382 IMG_0385 IMG_0387 IMG_0398 IMG_0400 IMG_0410 IMG_0411 IMG_0419 IMG_0404

Previous articleКрстопоклона Недела во Соборната црква во Сиденхам, Мелбурн
Next articleКрстопоклона недела во црквата Свети Илија во Футскрај