Spiritual Orientations

Humility is a real heroism

Постои страв Божји и страв човечки. Стравот Божји - тоа е смирението, а човечкиот страв - тоа е малодушноста. Од каде се појавува човечкиот...

What does hope in God mean?

Надежта во Бога - значи да му го предадете својот живот, вашата судбина, целата своја иднина и со сигурност да го чекате исполнувањето на...

He who believes – he loves and sacrifices himself

Човекот за да има вистинска, духовна радост, мора да љуби, а за да љуби мора да верува. Луѓето не веруваат па затоа и не...

Иако сум паднат, јас ќе станам!

„Не радувај се на мојата мака, непријателу мој! Иако сум паднат, јас ќе станам“ (Михеј 7,8). Никогаш не очајувај во Божјата милост. Со какви гревови...

Штедете ги децата!

Сите се чудат зошто се раѓаат болни деца. Да, заради гревовите на родителите, сите требаше да се раѓаат инвалиди. Здравите деца се знак на...

He who creeps ahead Christ will pull back

Нашите намери мора да се стават во ред, односно да се убедиме дека за да бидеме спасени, ние мора да станеме последни од сите....

Подвигот да се радуваме е подвиг на нашето достигнување на Христос

Ние можеме секој ден да наоѓаме по некој збор на благодарност за нешто конкретно, за нешто простичко - затоа што Господ ни ја дал...