Home SPIRITUAL TREASURE Spiritual Orientations

Spiritual Orientations

Mercy – Elder Sampson Sievers

Милост - тоа е кога човек не знае да види зло, кога на сите им простува, кога сите ги оправдува, сите ги сожалува. А...

Let’s be careful, let’s be on guard

Овде, на земјата, луѓето треба да се потрудат да не го примаат предлогот на злите духови. Светите Отци велат дека треба добро да внимаваме,...

The person who loves is the victor in the spiritual battle

Љубовта бара дискреција, а дискрецијата, пак, е уметност. Ако не сте запознаени со уметноста на љубовта, тогаш не знаете како да љубите. Љубовта не...

Rejoice, because you are human!

Стегајќи заби, стискајќи тупаници до болка, радувај се, зашто живееш! Радувај се на ведрината на небото и рубиновите зраци на изгрејсонцето! Радувај се на...

Do you fast?

Дали постиш? Нахрани ги гладните, напој ги жедните, посети ги болните, не заборавај ги затворениците. Охрабрувај ги ожалостените и оние што плачат. Биди милосрден,...

Renew your prayer and the lost fullness will come back to you

Во животот на духовниот човек постојат денови и периоди кога тој во себе чувствува празнина, слабост на душата. Нешто недостасува и тој чувствува дека...

Fluent in five languages

Еднаш ми пријде еден странски мисионер и ми рече: „Ти можеби си добра жена, но не си добра христијанка!“ Прашав: „Зошто?“ „Затоа што овде си толку...