Мудриот гуштер – историја од животот на старец Пајсиј Светогорец

https://www.youtube.com/watch?v=3lwwWOZlQbk&index=31&list=PLRS_o9QRVP9gyVj_soAq20ksq8zyV-bb Преземено од You Tube каналот: Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

Cветото Писмо

Едно дете сакаше да го види Бога. Во еден топол летен ден тргнало со својот татко во блиската шума. По патот имале сериозен разговор. -Татко,...

Твојот крст

https://www.youtube.com/watch?v=XP0J2eDPIjU&t=4s

Ајде да зборуваме за простувањето

https://www.youtube.com/watch?v=ED3f0e4QBXM&t=58s

Интервју со Бога

Еднаш, сонував дека го интервјуирам Бога. Значи, сакаш да направиш интервју со Мене? - ми се обрати Бог. Да! Би сакал, но, ако имаш време, -...

Богатите осиромашеа и огладнеа

Деца, сте слушнале како на секое бдение во Црквата се пее следниов стих од Давидовите псалми: "Богатите осиромашеа и огладнеа, а оние кои Го...

Невидливиот оган (расказ)

Дедо Симеон ги поминуваше летните месеци во лозјето. Таму имаше мала соба и зеленчукова градина. Живееше скромно, но сите го почитуваа заради неговата мудрост....