Христовото раѓање во МПЦО Свети Никола во Перт

1402

Христос се Роди ! Навистина се роди!  

МПЦО Свети Никола во Перт на адреса 69 Angove st Nоrth Perth, и ова 2017 лето Господово, го дочека Христовото Раѓање со посебна радост, а пред сè со поголема посетеност не само на првиот ден туку и наредните два дена.

Нè посети од висините нашиот Спасител: Он е Сонцето кое изгрева и е посветло од секое сонце; а ние, кои сме во темнина и смртна сенка, ја најдовме Вистината, зашто Господ се роди од Дева (Светилен на празникот)

01 02 03 04 05

Previous articleКоледе, Бадник, Божик во Црквата Света Петка – Мил Парк, Мелбурн
Next articleТи дојде!