Воскресение Христово – Велигден во црквата Свети Пророк Илија во Фуцкреј

1136

На 19 април, 2020 година, на празникот Воскресение Христово – Велигден, во црквата Свети Пророк Илија во Фуцкреј, се богослужеше Пасхална утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

Христос воскресна! Навистина воскресна!

Previous articleВоскресение Христово – Велигден во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук
Next articleСветол Петок и Празникот на Пресвета Богородица – Живоносен Извор во манастирот Донибрук