Holy Divine Liturgy in the church of St. Elijah in Fооtscray, Melbourne

1410

На 25 јуни 2017 г., во Третата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на преподобниот Онуфриј Велики, преподобниот Петар Атонски и преподобниот Тимотеј Египетски, во црквата Свети Илија во Футскрај се богослужеше неделна утрена богослужба и Света Божествена Литургија.
На Литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Светите Христови Тајни.

Previous articleHoly Divine Liturgy in the Donnybrook monastery
Next articleHoly Divine Liturgy in the church of St. Pетка, Mill Park, Melbourne