Прес-конференција на Митрополитот г. Петар по повод реакциите на јавноста во врска со Писмото на САС на МПЦ до САС на БПЦ

1517

По повод реакциите на јавноста околу последните збиднувања, на 25.12.2017 г, како и изминатиот понеделник, на 18.12.2017 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, после Божествената Литургија во соборниот храм Св. Димитриј, одржа кратка прес-конференција на која одговараше на прашањата на новинарите. 

Последователно, ги пренесуваме двете снимки.

Извор: http://www.pppe.mk/2017/pres-konferentsija-na-mitropolitot-g-petar-po-povod-poslednite-sluchuvana/

Previous articleЧествуван Свети Спиридон Тримитунски и одржан традиционалниот пикник во манастирот Донибрук
Next articleOur rights are for the other life