Гостување на Митрополитот Петар во Топ Тема/Телма (Видео)

1479

На 18.11.2015 година, во емисијата Топ Тема, на телевизијата Телма, на покана на г-динот Боби Христов, Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозелнадски г. Петар зборуваше за 3-те најактуелни теми:

 Нападите и немирите во Париз и меѓурелигискиот дијалог во Македонија;

  1. Проблемите во Австралиско-Новозеландската Епархија;
  2. Преговорите со Српската Православна Црква

Во прилог, следува во целост видеозаписот од емисијата

Previous articleThe Eighth Day, No. 59
Next articleЕпархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.4/2006 – ПРЕСУДА, Љупчо Двојаковски