Вечерна богослужба и Света Василиева Литургија во манастирот Донибрук

1005

Воскресни, Боже, суди и на земјата, зашто Ти владееш над сите народи. (Наместо Алилујариј, Глас 7)


На 15 Април, во Светата и Велика Сабота, во манастирот Свети Прохор Пчински се богослужеше Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија.

На Литургијата, верните чеда се причестија со Телото и Крвта Христови.

IMG_7429_1 IMG_7441_1 IMG_7452_1 IMG_7455_1 IMG_7459_1 IMG_7477_1 IMG_7479_1 IMG_7483_1 IMG_7484_1 IMG_7485_1 IMG_7487_1 IMG_7488_1 IMG_7490_1 IMG_7491_1 IMG_7504_1 IMG_7505_1 IMG_7506_1 IMG_7508_1 IMG_7510_1

Previous articleВелика Сабота, Вечерна и Света Василиева Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleВелигденско послание на Високо-преосветениот Митрополит г. Петар